برای آشنایی با نحوه درمان به روش نوروتراپی، به بخش "معرفی بیماران" مراجعه کنید.
در مقاله قبلی در مورد نقشه برداری مغز یا QEEG توضیح داده شد. این تکنیک اطلاعات بسیار مفیدی در مورد مغز به پزشک می دهد که تاثیر مهمی در روند درمان می گذارد. در این مقاله بعضی از این کاربردها آمده است:
💠 تعیین منطقه آسیب دیده مغزی:
در بسیاری از بیماریها نظیر سکته مغزی، پزشک می تواند به کمک MRI منطقه آسیب دیده مغزی را مشخص کند. ولی در مورد اختلالاتی نظیر افسردگی، اضطراب و بیش فعالی غالبا تصویر برداری مغز کمک چندانی نمی کند. چرا که در این موارد ساختار ظاهری مغز مشکلی ندارد و اختلال در "عملکرد" مغز ایجاد بیماری کرده است. در این موارد لازم است از روشهای بررسی عملکرد مغز کمک گرفت. یکی از بهترین تکنیکها برای انجام این کار، استفاده از QEEG است.
💠 تعیین نوع اختلال عملکرد مغز:
صرفا با معین شدن منطقه آسیب دیده نمی توان به درمان بیماریهای مغز و اعصاب اقدام کرد. بلکه باید نوع آسیب هم مشخص شود. برای مثال بیش فعالی کودکان ممکن است بعلت کاهش فعالیت نواحی وسط (ورتکس) مغز باشد و یا بعلت افزایش فعالیت مغز در نواحی پس سری. هر دو مورد در ظاهر علائم بیش فعالی، اختلال توجه و تمرکز و حواس پرتی می دهند ولی درمان این دو نوع اختلال کاملا متفاوت است. ریتالین ممکن است در گروه اول کمک کند ولی در گروه دوم علائم را بدتر نماید. نقشه برداری مغز (QEEG) با تعیین نوع اختلال به پزشک کمک می کند که بهترین روش درمانی را انتخاب نماید.
💠 تعیین احتمال موثر بودن داروها:
یکی از جالبترین کاربردهای QEEG کمک به انتخاب نوع درمان است. برای مثال در افراد مبتلا به افسردگی، بعضی به دارو جواب مطلوب می دهند، بعضی با دارو حتی بدتر می شوند، برخی نیاز به درمانهای تحریک مغزی دارند و بعضی دیگر از نوروفیدبک سود می برند. در این گونه ها علائم اولیه افسردگی کمکی به تعیین نوع درمان نمی کند چرا که غالب این بیماران علائم مشابه دارند. لذا متخصصین تا بحال بر حسب ظن بالینی خود درمان را شروع می کردند و اگر بعد از سه هفته درمان نتیجه نمی داد، دارو را عوض می کردند و یا داروی دوم را اضافه می کردند.
ولی امروزه به کمک یافته های QEEG پزشک می تواند قبل از شروع درمان، میزان پاسخدهی را تخمین زده و بهترین روش را انتخاب نماید.
برای آشنایی با نحوه درمان به روش نوروتراپی، به بخش "معرفی بیماران" مراجعه کنید.
💠 تعیین پیش آگهی بیماری
با توجه به یافته های نقشه مغزی می توان در بسیاری از موارد، شدت بیماری در آینده را حدس زد. برای مثال در مبتلایان به سکته مغزی، پزشک می تواند به کمک نقشه مغزی در همان روزهای اول شروع بیماری پیش آگهی و شدت بیماری را تخمین زده و در مواردی که احتمال شدید بودن بیماری مطرح است، از درمانهای ترکیبی و قویتر استفاده نماید.
جهت مطالعه بیشتر:
روش انجام QEEG (نقشه برداری مغز)
عناوین مرتبط:
بیوفیدبک چیست؟
نوروفیدبک چیست؟
نقشه مغزی چیست؟
امواج مغزی چه هستند؟
مشاهده نمونه نتایج درمانی دکتر دهقانی در حیطه نوروفیدبک
چنانچه تمایل به انجام QEEG (نقشه برداری مغز) یا سایر اقدامات نوروتراپی دارید، می توانید با اطلاعات بیمارستان فوق تخصصی پیامبران به شماره تلفن زیر تماس گرفته و از نحوه انجام و هزینه آن اطلاع پیدا نمایید.
تلفن واحد نوروتراپی: 02148994577
آدرس بیمارستان پیامبران: فلکه دوم صادقیه (آریاشهر)، خ آیت الله کاشانی، بلوار اباذر
|
نویسنده: دکتر مهدی دهقانی - متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات