در مقالات قبلی بیماری ام اس (مولتیپل اسکلروز) را معرفی کردیم و درباره علایم این بیماری بطور مفصل توضیح دادیم. حال میخواهیم روشهای تشخیص بیماری ام اس را برای شما ذکر کنیم.
تقریبا همه نشانه هایی که ممکن است دربیماری ام اس رخ دهد، می تواند به دلیل بیماری های دیگر نیز بوجود بیایند. اغلب اطمینان از اینکه اولیننشانه های بیماری (اولین حمله) به علت ام اس است مشکل می باشد. به عنوان مثال، شما ممکن است در قسمتی از پا احساس بی حسی داشته باشید و یا بمدت چند هفته دچار تاری دید شوید که سپس رفع شود. این علایم ممکن است نشانه اولین حمله ی ام اس باشند و یا بدلیل بیماری دیگر به جز ام اس باشند.
بنابراین، تشخیص قطعی ام اس اغلب تا قبل از بروز دو و یا چند حمله امکان پذیر نیست. در نتیجه شما ممکن است .ماه ها و یا سال ها ی متوالی در این شک بمانید که آیا مبتلا به حمله ی ام اس شده اید یا خیر و تشخیص بیماریتان هنوز قطعی نشده باشد.
آیا آزمون کمک کننده ای برای تشخیص ام اس وجود دارد؟
در اغلب موارد، هیچ آزمونی بطور قطعی قادر نیست وجود ام اس را بعد از اولین حمله و یا در مراحل اولیه ی بیماری مشخص کند. با این حال، برخی از آزمایشات مفید هستند و میتوانند احتمال ابتلا به ام اس را مطرح نمایند.
اسکن ام آر آی از مغز مفیدترین تست است. این نوع اسکن می تواند قسمت های کوچک ملتهب در مغز را نشان دهد. اگر چه ام آر آی در کمک به تشخیص ام اس بسیار مفید است ولی همیشه قطعی کننده تشخیص نمی باشد، به ویژه در مراحل اولیه بیماری. نتیجه اسکن ام آر ای همواره باید در کنار شرح حال و معاینه بیمار تفسیر شود چرا که آن چیزی که بعنوان پلاک ام اس در ام آر آی دیده می شود میتواند در بیماریهای دیگری بجز ام اس هم بصورت مشابه رویت گردد.
ممکن است به عکس برداری های بیشتر نیز نیاز باشد که پزشک دلایل آن را برای شما شرح خواهد داد. در برخی موارد آزمایشهای بیشتری انجام میشود زیرا ناهنجاریهای بالقوه نیاز به ارزیابی و بررسی بیشتری داشته یا باید برخی از روشهای خاص تصویربرداری به کار گرفته شود. عکسبرداریهای بیشتر در برخی موارد بهترین روش برای تعیین میزان اثرگذاری روشهای درمانی به کار گرفته شده است و میتوان به کمک آنها تعیین نمود که آیا به مرور زمان چیزی تغییر کرده است یا تثبیت شده است.
سایر آزمایشات کمک کننده عبارتد از:
- بررسی مایع نخاعی: در این آزمایش یک سوزن به قسمت انتهایی کمر وارد می گردد و یک نمونه از مایعی که مغز و نخاع را احاطه کرده است گرفته می شود. در این مایع سطح پروتئین های خاصی اندازه گیری می شوند. این پروتئین ها در ام اس تغییر می یابند، اگرچه ممکن است در شرایط دیگری هم این پروتئینها تغییراتی کنند.
- تست هایبرانگیختگی: در این آزمایشها، الکترودهایی که روی سر گذاشته می شوند به اندازه گیری کاهش و یا تغییر در الگوی تکانه های الکتریکی در عصب ها می پردازند.
جواب ام ار ای مغز سالم، جواب ام ار ای مغز سالم، تفسیر جواب ام ار ای مغز، تفسیر ام آر آی مغز ام اس، خواندن جواب ام ار ای مغز، آموزش تفسیر mri مغز، تفسیر جواب ام آر آی، جواب ام ار ای ام اس، گزارش ام ار ای ام اس، خواندن ام ار ای مغز، عکس ام ار ای ام اس، تفسیر mri مغز، جواب ام آر آی مغز، تفسیر ام آر آی گردن، تفسیر ام ار ای، ام آر آی مغز سالم، نحوه خواندن ام آر آی مغز، ترجمه جواب ام آر آی مغز
نویسنده: دکتر مهدی دهقانی - متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات
آدرس مطب: تهران، بالاتر از میدان ونک
ساعت کاری:
شنبه: 10:30-14 * برای آشنایی با سوابق علمی دکتر دهقانی کلیک کنید
دوشنبه: 14-17 * برای اطلاع از راههای تماس با دکتر دهقانی کلیک کنید
چهارشنبه: 10:30-16 * برای عضویت در سامانه پیامکی کلیک کنید