10 روش درمان سردرد میگرنی در منزل
میگرن از جمله بیماری هایی است که در صورت رخ دادن در افراد باعث می شود که آنها از انجام دادن فعالیت های روزمره خود عاجز باشند و زندگی این افراد دچار اختلال شود. دلایل این بیماری هنوز به درستی شناخته نشده است ولی علائم میگرن جدا از سردردهای معمولی است. بنابراین افرادی که دچار سردردهای شدید دوره ای می شوند که با علائم حالت تهوع و گزگز شدن در نوک انگشتان همراه است، حتما باید برای تشخیص بیماری خود به پزشک مراجعه نمایند. انواع روش درمان سردرد میگرنی در منزل وجود دارد و توسط افراد استفاده می شود که در این مقاله 10 روش از آنها را برای افراد شرح می دهیم تا به بهبود بیماری خود کمک کنند. افراد توجه داشته باشند که این روش ها، روش درمان قطعی نمی باشد و در صورت میگرن شدید حتما باید به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند.
بهترین قرص های میگرن کدام قرص ها هستند؟👈 8 قرص میگرن معروف
10 روش درمان سردرد میگرنی در منزل کدامند؟
1- روش طب فشاری: از جمله روش هایی که برای درمان بیماری های زیادی از جمله میگرن بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، در این روش نقاط خاصی از بدن باید تحریک شود که در نتیجه تحریک، انقباض بافت ها به پایان می رسد و باعث تسکین درد می شود.
این روش درمانی به این گونه است که: به طور معمول در ناحیه 1 تا 4 که این نقطه بین انگشت شست دست چپ و انگشت اشاره آن است، فشار ایجاد می شود. سپس با استفاده از دست راست، ناحیه مورد نظر را به صورتی که دردی نداشته باشد و به صورت دورانی فشار وارد می شود، انجام این عمل به بهبود میگرن شما کمک می کند. این روش بسیار ساده از روش های درمان سردرد میگرنی در منزل است که افراد می توانند به راحتی انجام دهند.
مطالعات مختلف تحقیقاتی در زمینه درمان میگرن با استفاده از طب فشاری نشان می دهد که انجام این عمل در منطقه پی سی 6، که بالاتر از ساعد و در ناحیه داخلی دست قرار گرفته، به بهبود درمان حالت تهوع ناشی از بیماری میگرن کمک می کند، یکی از این مطالعه ها، در سال 2012 انجام شده است.
میگرن چشمی چیست؟ علائم و راه های درمان آن
2- روش تغییر رژیم غذایی: توجه به رژیم غذایی در افراد مبتلا به بیماری میگرن بسیار اهمیت دارد و می تواند به بهبود این بیماری کمک کند، در واقع افرادی که ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری میگرن باشند می توانند با رعایت رژیم غذایی از مبتلا شدن به میگرن پیشگیری نمایند.
از جمله غذاهای متداولی که در ایجاد بیماری میگرن نقش دارند، می توان به: انواع شکلات ها، غذاهای فرآوری شده با افزودنی های بیش از حد، نوشیدنی ها الکلی و حاوی کافئین، اشاره کرد. این افراد برای جلوگیری از ابتلا به سردردهای میگرنی باید از خوردن غذاهای پرچرب، غذاهای شیرین به صورت همیشگی خودداری نمایند. در واقع عادت به رژیم های غذایی با حداقل ارزش تغذیه ای و ریسک بالا در افزایش ابتلا به بیماری ها، خطر ابتلا به میگرن را نیز افزایش می دهد.
3- روش استفاده از روغن: از متداولترین روش های درمان سردرد میگرنی در منزل استفاده از روغن است، که نحوه استفاده آنها متفاوت است. ماساژ دادن نواحی درد با برخی از روغن ها در بهبود درد می تواند کمک کننده باشد، همچنین، نتایج مطالعه تحقیقاتی بر روی یک جمعیت در اروپا نشان داده است که استفاده از روغن اسطوخودوس، به صورت استنشاقی، در افراد مبتلا به سردردهای میگرنی در بهبود درد آنها بسیار موثر بوده است. ماساژ روغن اسطوخودوس برای بهبود درد میگرن نیز موثر واقع می شود.
4- روش درمان با زنجبیل: زنجبیل از جمله گیاهان دارویی است که سرشار از آنتی اکسیدان های طبیعی می باشد و استفاده از آن در تهیه داروهای درمانی بسیار پرکاربرد می باشد. روش درمان سردرد میگرنی در منزل با استفاده از زنجبیل، می تواند از داروهای درمانی نیز موثرتر باشد! زیرا تاثیر زنجبیل در درمان سردرد میگرنی، توسط مطالعات مختلف به اثبات رسیده است. زنجبیل یک ماده گیاهی بدون هیچ گونه عارضه ای است. ولی افرادی که به این گیاه آلرژی دارند باید از خوردن آن پرهیز نمایند.
5- روش مدیریت استرس: از عوامل ایجاد کننده میگرن به ویژه از نوع عصبی آن، داشتن استرس در زندگی میباشد. کنترل استرس و مدیریت آن به شما کمک می کند که به بهبود میگرن خود کمک کنید. همچنین در پیشگیری از این بیماری بسیار کمک کننده است. روش های مختلفی برای کنترل استرس وجود دارد که می توانید نوع مناسب آن را امتحان کنید.
6- انجام ورزش یوگا: این نوع ورزش برای درمان بسیاری از بیماری ها موثر است انجام این ورزش و حرکات کششی با افراد کمک می کند که بتوانند به راحتی میگرن خود را درمان نمایند.
7- استفاده از ویتامینهای گروه B: ویتامین های گروه بی کمک می کنند که تعداد دفعات ایجاد میگرن و همچنین، شدت این بیماری کاهش پیدا کند. با توجه به اینکه این ویتامین ها در آب محلول می باشند، مقدار اضافی آنها همراه با ادرار از بدن دفع می شود.
8- نوشیدن آب کافی: شاید نوشیدن آب کافی مانع از ایجاد بیماری های میگرنی شود، و یک درمان سردرد میگرنی در منزل همین نوشیدن آب باشد، گرچه یک راه ساده است ولی اهمیت و تاثیر آن بی نظیر است.
9- استفاده از کمپرس سرد و گرم برای درمان میگرن: کمپرس سرد و گرم می تواند باعث کاهش سردردهای میگرنی شود. این کمپرس ها یا به صورت تکی یا همراه با هم، می توانند باعث بهبود میگرن در افراد شوند. ممکن است برخی از افراد فقط کمپرس سرد استفاده نمایند ولی این دو کمپرس با هم نیز می تواند به بهبود سردرد کمک کند.
10-ماساژ: یکی از روش های درمان سردرد میگرنی در منزل که اکثر افراد هنگام احساس درد از آن استفاده می کنند. ماساژ دادن ناحیه های مختلف مانند: گردن و ماهیچه های شانه، به درمان و بهبود بیماری میگرن کمک می کند. انجام دادن ماساژ باعث کاهش استرس می شود که این عامل خود در بهبود بیماری موثر است. استفاده از دستگاه های دستی ماساژ در منزل می تواند برای شما راحت باشد و همچنین می توانید از افرادی که در این زمینه مهارت و تجربه دارند کمک بگیرید.
نویسنده: دکتر مهدی دهقانی - متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات
آدرس مطب: تهران، بالاتر از میدان پونک
ساعت کاری:
شنبه: 16 الی 18 * برای آشنایی با سوابق علمی دکتر دهقانی کلیک کنید
سه شنبه: 16 الی 18 * برای اطلاع از راههای تماس با دکتر دهقانی کلیک کنید
چهارشنبه: 16 الی 18