آیا درمان سردرد شدید امکان پذیر است؟
افراد بسیاری به سردرد شدید مبتلا هستند و راهکارهای بسیاری برای مداوای این بیماری توصیه می شود. این راهکارها می توانند خانگی باشند مانند درمان میگرن با دمنوش زنجبیلی یا ماساژ پیشانی و گاه می توان با مراجعه به پزشک متخصص مغز و اعصاب به صورت ریشه ای و اساسی به درمان این نوع بیماری پرداخت. سردرد می تواند فعالیت روزمره فرد بیمار را مختل کرده و او را از داشتن یک زندگی طبیعی محروم کند. از همین رو، در این مقاله سعی شده است به معرفی پنج راهکار فوری و تجربه شده سردرد حاد بپردازیم. ضمن آرزوی سلامتی شما کاربران عزیز، توجه شما را به خواندن این مقاله جلب می کنیم.
سردرد خوشه از انواع سردردهای شدید
انواع سردرد شدید
سردرد شدید می تواند انواع مختلفی داشته باشد. متاسفانه 150 گونه مختلف برای سردرد بر شمرده اند که هر کدام از آنها می تواند سلامت فرد بیمار را تحت شعاع قرار دهد. در این متن قصد داریم به معرفی چهار نوع سردرد که بسیار رایج هستند، بپردازیم. لطفا در صورت سردردهایی با نشانه هایی چون ضعف، خواب رفتگی در دست و پا، تاری دید و ... حتما با پزشک متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید و اما انواع سردردهای سخت و حاد عبارتند از :
- سردرد تنشی
- سینوسی
- میگرنی
- خوشه ای
سردرد های شدید را با مراجعه به متخصص مغز و اعصاب می توان درمان کرد
سردرد تنشی چیست؟
یک سردرد شدید که می توان به آن اشاره کرد، سردرد تنشی است. این سردرد یکی از رایج ترین انواع خود در بین بیماران می باشد. سردرد تنشی در بانوان نسبت به آقایان شیوع بیشتری دارد. در این مدل از سردرد، بیمار دچار درد کم و مقطعی و یا سردرد شدید و مداوم می شود. داشتن اضطراب و عصبانیت می تواند این سردردها را شدت داده و حال بیمار را وخیم تر کند.
سردرد تنشی یکی از انواع سردرد شدید است
نشانه هایی مانند احساس درد در قسمت های گونه و پیشانی و یا پشت سر می تواند معرف سردرد شدید باشد که به آن سردرد تنشی می گویند. در این نوع سردرد، آبریزش بینی و تب نداریم ولی حس فشار در چشم، حس ورم در صورت می تواند سلامت فرد را تحت شعاع قرار دهد. گاه احساس درد پل بینی نیز مزید بر علت شده و فرد را بیقرار می کند. دلیل ایجاد این نوع سردرد، غالبا فشارهای عصبی و استرسی می باشد.
سردرد میگرنی از رایج ترین سردردها در بین بانوان است
سردرد میگرنی
سردرد میگرنی نیز که شیوع آن در خانم ها دو برابر آقایان است، از انواع سردرد شدید می باشد. بیمارانی که از این نوع سردرد رنج می برند، گاه یک تا چند بار در ماه دچار این حملات سردرد می شوند. مدت زمانی که فرد با این سردرد دست و پنجه نرم می کند، می تواند بین دو تا هفتادوساعت بینجامد. حساسیت به نور، صدا، بو، داشتن مشکلات معده، حالت تهوع و بی اشتهایی از نشانه های این بیماری است.
سردرد خوشه ای چیست ؟
یکی دیگر از انواع مختلف سردرد شدید، سردرد خوشه ای است. این سردرد نادر می تواند حس سوزش و سوراخ شدن پشت کره چشم را به بیمار القاء کند. معمولا این نوع سردردها با راهکارهای خانگی مانند استفاده از دمنوش اسطوخودوس و آبلیمو و نمک درمان نمی شود. در این مواقع فرد تنها با مراجعه به پزشک حاذقی که در این زمینه سالها تخصص و تجربه کسب کرده است، می تواند به بدست آوردن سلامت دوباره خود امیدوار باشد. در ادامه به معرفی پنج قرص مهم که در سردردهای بسیار شدید مورد استفاده قرار می گیرند، می پردازیم.
سردردهای شدید درمان دارویی دارد
درمان سردرد شدید با قرص
ناپروکسن یکی از کم خطرترین قرص هایی است که برای سردرد شدید تجویز می شود. این مسکن برای درد دوران قاعدگی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو که ضد التهاب بوده می تواند به دو صورت شیاف و قرص مورد استفاده قرار گیرد. استامینوفن و ایبوپروفن نیز از جمله داروهای شناخته شده در درمان سردرد می باشد. اگر بیمار دچار فشار کاری و اضطراب است، می تواند دو عدد از این قرص ها را به صورت همزمان استفاده کند. سومین دارویی که می تواند در درمان سردرد مورد استفاده قرار گیرد، قرص سوماتریپتان است. این قرص یکی از شناخته شده ترین و مجرب ترین قرص های سردرد میگرنی بوده و می تواند نشانه های درد را کاهش داده و از حالت تهوع جلوگیری کند.
درمان سردرد شدید با سوماتریپتان می تواند عملکرد بسیار خوبی داشته و مزیت دیگر آن قرار نگرفتن این دارو در فهرست داروهای مخدر است. تاثیر این دارو تنها با گذشت سی دقیقه مشخص می شود. چهارمین قرصی که می تواند سردرد را متوقف کند، قرص اوامیگرن می باشد. این دارو که نقش مهارکننده آنزیم را دارد، می تواند نشانه های میگرن و سردردهای ناشی از این بیماری را کاهش دهد. این دارو می تواند عضلات را شل کرده و باعث خونرسانی بیشتر در بافت ها شود.
ادوالژین چیست و چه کاربردی در درمان بیماری دارد؟
ادوالژین نیز یک درمان دارویی برای سردردهای شدید است. این قرص سرعت جذب بالایی داشته و می تواند روی دستگاه عصبی اثربخشی داشته باشد. البته بیمارانی که از زخم معده رنج می برند بهتر است از این قرص استفاده نکنند. این قرص می تواند منجر به خونریزی معده در این افراد شود.