6 راهکار تشخیص خانگی ام اس

 

یک سری راهکارهای اولیه برای تشخیص خانگی ام اس وجود دارد. اما نه به این معنی که هر کس این علائم را داشت یعنی ام اس دارد! این راهکارها کمک می کند تا در شناخت رفتارهای بدن خود دقت بیشتری داشته باشیم و جلوی خطر را زودتر بگیریم.

 

ضعیفی شدید اولین اخطار است!

حقیقت این است که ضعیفی و خستگی دو علامت مهم برای تشخیص خانگی ام اس است. به این ترتیب که شخص قدرت ثابت را ندارد. در زمان غذا خوردن زود خسته می شود. حتی وقتی یک مسیر کوتاه را طی می کند بدن او بسیار خسته می شود. در صورتی که قدرت بدنی او کم شده باشد، دیگر توان کارهای ساده را هم ندارد. مثلاً قدرت یکی  از پاها بسیار کم می شود. ضعیفی در قالب خواب رفتگی دست و پا نیز خواهد بود به طوری که دست و پا در حال عادی باز هم مکررا به خواب می رود و این موضوع تکرار می شود. شخص گاه به قدری ناتوان است که اصلاً تمایلی به نظافت خود ندارد و به نوعی برای حمام رفتن تاخیر دارد. این موضوع میتواند اولین نشانه از تشخیص خانگی ام اس محسوب شود اما به این معنی نیست که هر خستگی و ضعف مربوط به ام اس است!

 

 

تاری دید مهمترین راهکار تشخیص خانگی ام اس

از دیگر مشکلات واضح که در لیست راهکار تشخیص خانگی ام اس قرار دارد، مشکل تاری دید است. این مشکل از یک چشم معمولاً شروع می شود یعنی شخص متوجه می شود که یک چشم او از نظر تاری شرایط متفاوتی به نسبت چشم دیگر دارد و این تاری هر روز بیشتر از روز قبل است. به این ترتیب سرعت رشد تاری به قدری زیاد است که شخص دیگر قادر به دیدن نیست و در نهایت وقتی چشم حرکت داده شود، درد احساس می شود و شخص به هیچ عنوان احساس خوبی ندارد. مدام با چشمان خود کلنجار می رود و سعی به بهبود تاری چشم دارد. در نهایت حالتی ایجاد می شود که شخص با یک چشم همه چیز را می بیند و با چشم دیگر نمی تواند اطراف را مشاهده کند.

 

 سرگیجه و کاهش حافظه

از دیگر روش های تشخیص خانگی ام اس این است که شخص درگیر سرگیجه شده است. به طوری که نمی تواند یک مسیر مستقیم را به خوبی حرکت نماید. این موضوع سبب عدم تعادل در او می شود. در صورتی که چنین علائمی مشاهده کردید باید به ام اس پیشرفته مشکوک شوید. چون در نهایت شرایط برای شما به صورتی پیش می رود که برای حرکت کردن نیاز به عصا خواهید داشت. سرگیجه ها در وضعیت خفیف نمی تواند چندان خطرساز باشد و لزوماً نیز به معنی ام اس نیست. در صورتی که سرگیجه به همراه کاهش حافظه باشد، یعنی شخص تمرکز کافی روی کار نداشته باشد، ممکن است ام اس در او بیشتر مطرح شود. این علامت باید جدی گرفته شود. مثلاً مواردی که تا ماه پیش به سادگی در ذهن او ماندگار میشد، حالا اثربخشی خوبی ندارد و ساده ترین نکات را فراموش می کند. مثلاً کسی اگر از او بپرسد که مادرش متولد چه سالی است، با مکث جواب می دهد و تمرکز خوبی نخواهد داشت.

 

مور مور شدن انگشتان

یکی دیگر از علائم مهم در خصوص تشخیص خانگی ام اس، مور مور شدن انگشتان است. در واقع ام اس عصب دست و پا را تا حد زیادی درگیر می کند و این بی حسی به قدری زیاد است که سبب می شود تعادل خود را از دست دهید. مثلاً در حال نوشتن یک متن، خودکار از دست شما می افتد. زمانی که روی پله ها راه می روید، درد و مشکل در پا ایجاد می شود. همینطور سبب بروز یک سری دردهای ناخوشایند در مچ پا می شود. مثلاً شخص می گوید انگار اختیار پاهایم را ندارم، و پا از کنترل خارج می شود.

 

اختلالات جنسی و کنترل ادرار و مدفوع

یکی از مهمترین مواردی که برای تشخیص خانگی ام اس باید مدنظر قرار گیرد، اختلالات جنسی است. به طوری که شخص توانایی انجام رابطه جنسی را ندارد و یا از نظر ذهنی تمایلی برای این کار ندارد. به طور کلی اختلالات جنسی از دسته مواردی هستند که نیاز به بررسی دارد و بیماری ام اس هم میتواند یک عامل آن باشد.

عدم کنترل ادرار و مدفوع از جمله مواردی است که در مورد تشخیص خانگی ام اس دیده می شود، به طوری که 8 درصد از بیماران مبتلا به ام اس را در بر می گیرد. در واقع اختلال در کنترل تخلیه روده و مثانه موضوعی است که می توانید تا حدودی در منزل بررسی کنید. یعنی شما مدام احساس دفع ادرار دارید و این موضوع برای مدفوع نیز وجود دارد

 

 علاقه به طبع سرد و عدم تحمل آب سرد

در این حالت دوگانگی در وضعیت مزاجی شما شکل می گیرد، به طوری که علاقه به خوردن مواد غذایی سرد مثل ماست و بستنی دارید و طبع سرد برای شما ایجاد می شود. اما در مقابل نمی توانید آب سرد را تحمل کنید به طوری که در استخوان های خود احساس سرما می کنید.

 

در این مقاله 6 مورد از روش های تشخیص خانگی ام اس توضیح داده شد. اما یک موضوع مهم را در نظر بگیرید که تشخیص خانگی ام اس وقتی قابل طرح است که شما کارهایی که تا چند وقت پیش به سادگی انجام می دادید، حالا دیگر نمی توانید انجام دهید، یعنی شرایط به صورتی پیش می رود که کار برای شما دشوار می شود و رویکرد کاری نیز زیر سوال میرود. پس باید بدانید که علائم ام اس دقیقاً واضح است و شما و سایر افراد خانواده بسرعت متوجه آن می شوید. علائم بسیار تدریجی و خفیف و غیرواضح معمولا به بیماری ام اس مربوط نیست. از سوی دیگر اگر علائم مقطعی و زودگذر بود، خودتان را نگران نکنید. خستگی، ضعف، اختلال در مزاج و تاری گذرای دید از مواردی است که شاید مربوط به بیماری های دیگر نیز باشد. مثلا اضطراب هم میتواند علائم گذرا و گهگاه بدهد. پس لزوما به ام اس ربطی. تشخیص خانگی ام اس به شما کمک می کند زودتر متوجه شده و اقدام کنید و بررسی دقیق بیماری را زیر نظر پزشک در پیش بگیرید.

 

نویسنده: دکتر مهدی دهقانی - متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات

 

آدرس مطب: تهران، بالاتر از میدان پونک

نوبت دهی مطب دکتر مهدی دهقانی، متخصص مغز و اعصاب در تهران

ساعت کاری:

شنبه: 16 الی 18                         * برای آشنایی با سوابق علمی دکتر دهقانی کلیک کنید

سه شنبه: 16 الی 18                          * برای اطلاع از راههای تماس با دکتر دهقانی کلیک کنید

چهارشنبه:  16 الی 18

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

بیماری ام اس چیست؟

علت به وجود آمدن بیماری ام اس چیست؟

چند تا از علائم ام اس که در زنان بیشتر دیده می شود

آیا گزگز دست و پا نشانه ام اس است؟

مدت زمان بروز علائم ام اس چقدر است؟

عاقبت بیماری ام اس چیست؟ آیا کشنده است؟

باید و نبایدهای تست ام اس در خانه

6 راهکار تشخیص خانگی ام اس

چگونه با ام اس عمر طبیعی داشته باشیم؟

راهنمای جامع درمان ام اس[در طب مدرن و سنتی]

15 علامت ام اس در خانم ها که نباید نادیده گرفته شود

انقباض عضلات چرا رخ میدهد؟[بررسی دلایل منقبض شدن عضله]

لکه سفید روی مغز نشانه چیست؟ 【دکتر دهقانی】

علائم ام اس خوش خیم چیست؟【جدیدترین راه درمان】+ ویژگی ها و تشخیص

عواقب بیماری ام اس【4 عارضه اصلی】 + عوامل ایجاد کننده ام اس

میزان فلج شدن بیماران ام اس [نشانه های بیماری MS] + درمان ام اس

بیماری ام اس چیست؟【 همه چیز در باره ام اس 】نشانه ها وعلائم آن

توهم بیماری ام اس【10 نشانه خاموش】حتما مطالعه کنید!!!-دکتر دهقانی

طب سنتی و درمان بیماری ام اس؛ قسمت اول: طبقه بندی شاخه ها

طب سنتی و درمان بیماری ام اس؛ قسمت دوم: راز جذابیت طب سنتی

طب سنتی و درمان بیماری ام اس؛ قسمت سوم: در بوته آزمایش

طب سنتی و درمان بیماری ام اس؛ قسمت چهارم: مصرف آگاهانه

طب سنتی و درمان بیماری ام اس؛ قسمت پنجم: درمانهای بررسی شده.

خرافات و واقعیتها در مورد ام اس (بخش دوم)

خرافات و واقعیتها در مورد ام اس (بخش اول)

پرسش و پاسخ: بیماری ام اس (مولتیپل اسکلروز)

درمان بیماری ام اس (مولتیپل اسکلروز)

بیماری ام اس چگونه پیشرفت می کند؟

چشم انداز (پیش آگهی) بیماری ام اس چگونه است؟

نحوه تفسیر ام آر آی مغز ام اس و راه های تشخیص آن

علایم بیماری ام اس (مولتیپل اسکلروز)

بیماری ام اس (مولتیپل اسکلروز) چیست؟

اینفوگرافیک: علایم بیماری ام اس یا مولتیپل اسکلروز

سوالات رایج درباره بیماری ام اس

طب مکمل در درمان بیماری ام اس

2 / 10
از 4 کاربر

اینستاگرام سایت

اینستاگرام سایت

@ClinicBrain