عاقبت بیماری ام اس چیست؟ آیا کسانی که گرفتار این بیماری شده اند، زودتر از سایر افراد مرگ را تجربه می کنند؟ ام اس یک بیماری خود ایمنی است. ام اس سبب می شود که سیستم عصبی مغز و اندام ها درگیر شوند. در نهایت در سیستم عصبی اختلال ایجاد می شود. یعنی اندام ها قادر نیستند از مغز فرمان بگیرند و در نهایت این بیماری در بدن فرد پیشرفته شده و مشکلات زیادی ایجاد می کند. ضعف و قدرت حرکتی کم بخش قابل توجهی از بیماری ام اس است اما نه به این معنی که قطعاً عاقبت بیماری ام اس مرگ است!
عاقبت بیماری ام اس چیست؟
عاقبت همه ما مرگ است. بنابراین وقتی صحبت از عاقبت بیماری ام اس است به نزدیک شدن زمان مرگ اشاره می شود. بگذارید در همین ابتدای مقاله خیالتان را راحت کنیم! بسیاری از آمارها نشان داده اند که اگر شخصی درگیر بیماری ام اس باشد و یک سری شرایط را رعایت نماید، می تواند عمر طولانی داشته باشد. البته که به هر حال می بایست تا حدودی تحمل عوارض را داشته باشد. این موضوع بستگی به روند رشد بیماری نیز دارد. به طور کلی بیماران ام اس بر اساس روند رشد بیماری به 4 دسته تقسیم می شوند.
دسته اول کسانی هستند که با مشکل ظاهر شدن فازهای پیشرفت کننده و پسرفت کننده روبرو می شوند. دسته دوم گروهی هستند که با علائم پیشرونده همراه بوده و اثری از فاز بهبودی دیده نمی شود. دسته سوم مربوط به گروهی است که درگیر بیماری ام اس به صورت پیش رونده و پسرفت کننده هستند. در این دسته بیماری تا حدودی پیشرفت کننده است. در دسته چهارم نیز سیر پیشرفت و بدون بهبود دیده می شود و روند نهایی به شکل سریعا پیشرونده است.
ام اس را چطور کنترل کنیم؟
برای اینکه عاقبت بیماری ام اس به مرگ زودرس منجر نشود، رعایت یک سری شرایط لازم است. مورد اول فراهم کردن محیط مناسب است. محیط اطراف نقش موثری در کنترل وضعیت ام اس دارد. افرادی که مبتلا به بیماری ام اس هستند نسبت به رطوبت و گرما حساس هستند. این موضوع سبب تشدید بیماری در شخص می شود. سیستم سرمایشی مناسب در محیط می توان ام اس را کنترل کند.
رژیم غذایی مناسب از دیگر تکنیک هایی است که سبب کنترل ام اس می شود. در صورتی که علاوه بر این بیماری درگیر مشکلاتی اعم از حملات قلبی و بیماری های دیگر هستید، می بایست در رژیم غذایی خود تغییری ایجاد نمایید. افراد مبتلا به بیماری ام اس می بایست وزن خود را کنترل کنند. فست فود و غذاهای پرچرب بسیار مشکل ساز است. غذاهای پرچرب سبب اضافه وزن و چاقی در افراد می شود. استفاده از نان سنگک و نان جو به همراه نان های سبوس دار از مواردی است که به طور کلی می تواند به بهبودی این مشکل کمک کند. برای اینکه گرفتار عاقبت بیماری ام اس نشوید می بایست از بدن خود در برابر هر نوع عفونتی محافظت کنید. افرادی که مبتلا به بیماری ام اس هستند نباید حتی کوچکترین عفونتی را تحمل کنند. همین عفونت هایی که به ظاهر ساده هستند به پیشرفت بیماری و بروز مشکلات جدی تر منجر می شود.
چقدر از عاقبت بیماری ام اس می دانید؟
در مورد عوارض و عاقبت بیماری ام اس باید اطلاعات خود را افزایش دهید. اولین عارضه کشنده این بیماری پنومونی وسیع و همینطور سندروم زجر تنفسی است. از دیگر عوارض نیز عفونت های ناشی از بی حرکتی بیمار است. همچنین شخص درگیر عفونت های ادراری و مثانه می شود. زمین خوردن های بیمار و سقوط مکرر به واسطه عدم تعادل و ضعف حرکتی نیز رخ می دهد. آسیب های شدید در قسمت های مختلف بدن نیز رخ می دهد. یکی از عارضه های جدی بیماری ام اس، افسردگی ماژور است. این عارضه تگذ درمان نشود، در نهایت منجر به خودکشی می شود. به طور کلی بیمار با ظرفیت های کامل حرکتی نیز امکان اینکه مرگ زودرس را تجربه کند وجود دارد.
عاقبت بیماری ام اس را جدی بگیرید. بی حسی و ضعف بخش جدا نشدنی این اختلال است. ضعف در اندام ها رخ می دهد. بی حسی و ضعف در یک سمت بدن یا نیم تنه به طور جدی دیده می شود. احساس شوک الکتریکی که مشهور به لرمیت است در زمان خم کردن گردن دیده می شود. لرزش و عدم هماهنگی در راه رفتن از دیگر مواردی است که باید بررسی کنید.
مشکلات بینایی در بیماری ام اس
تاری دید، نابینایی و همینطور کم بینایی از موارد مهم در بیماری ام اس محسوب می شود. مشکلات بینایی بخش مهمی از عاقبت بیماری ام اس است و نیاز است که شخص به صورت روتین به پزشک مراجعه کند. لکنت زبان، خستگی و سوزن سوزن شدن و همینطور بی حسی اندام ها بخش مهمی از این بیماری محسوب می شود. همچنین یک سری مشکلات در عملکرد رودها و مثانه ایجاد می شود.
درمان ام اس به چه صورت است؟
عاقبت بیماری ام اس همیشه دردناک نیست! شما می بایست با یک متخصص مغز و اعصاب در خصوص این بیماری ارتباط بگیرید. دکتر مغز و اعصاب دارو و درمان های کنترلی که برای بدن شما نیاز است را کشف می کند. بیماری ام اس یک بیماری خود ایمنی است. در واقع بدن این احساس را دارد که غشا عصب یک ماده خارجی بوده و قرار است به آن حمله نماید، به این ترتیب شروع به تخریب این سلول می کند. درمان ام اس روی سرکوب سلول های ایمنی تمرکز دارد. دارو نیز تا حد زیادی روی کنترل این سیستم تاثیر دارد. یک سری داروهای کنترل کننده علائم وجود دارد که می توان شرایط محیطی خوبی برای افراد ایجاد نماید. این داروها سیر بیماری را کند کرده و از حملات زودرس جلوگیری می کنند. این بیماری سبب می شود که سیستم ایمنی بدن آنطور که باید عمل نکند پس قطعاً نیاز است که موقعیت بیماری سنجیده است.
نتیجه گیری
عاقبت بیماری ام اس در بدن هر شخص متفاوت است. این بیماری تا حد زیادی کنترل شونده است. اما نیاز است که درمان در پروسه درستی صورت بگیرد و همه چیز رعایت شود تا عمر طبیعی برای شخص بیمار محقق شود. از دست ندادن امید، نیمی از راه است.