اگر بتوانید یک روتین درست برای ورزش روزانه در نظر داشته باشید می توانید بیماری ام اس را تا حد زیادی کنترل نمایید. دقت کنید که ورزش کمک می کند تا سفتی و خستگی و سایر علائم ام اس بهبود یابد اما باید دقت شود که به صورت حرفه ای و افراطی نباشد. در ابتدا ده دقیقه نرمش کنید و به صورت پیوسته به سختی کار بیافزایید. بیماری ام اس در رده سنی 20 الی 35 سال بیشترین شیوع را دارد. این بیماری در بین بانوان 4 برابر آقایان است. شاید هنوز علت اصلی بیماری ام اس مشخص نباشد، اما در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که چگونه با ام اس عمر طبیعی داشته باشیم؟

ام اس چیست؟
بیماری ام اس در واقع مخفف واژه مولتیپل اسکلروز است. به زبانی ساده این بیماری به صورتی است که طی آن پلاک هایی در سیستم عصبی مرکزی یعنی مغز و نخاع ایجاد می شود. پلاک ها با گذشت زمان بخش های مربوط به بافت سفید مغز را تخریب می کنند و به اصطلاح پزشکی اسکلروز ایجاد می شود. قصد ما این نیست که در مورد بیماری ام اس صحبت کنیم. بیشترین تمرکز مقاله بر روی این است که چگونه با ام اس عمر طبیعی داشته باشیم؟ و چه راهکارهایی وجود دارد که چنین جریانی صورت بگیرد.
بیشتر بخوانید:
بیماری ام اس چیست؟【 همه چیز در باره ام اس 】نشانه ها وعلائم آن
کنترل ام اس با رعایت اصول آب و هوایی
یکی از روش هایی که کمک می کند تا بتوانید با بیماری ام اس رفیق باشید و عمر طبیعی کنید، در نظر گرفتن موقعیت آب و هوایی است. موضوع از این قرار است که بیماری ام اس در طول ماه های تابستان وضعیت فعال تری دارد. در واقع محیط های گرم با رطوبت بالا این امکان را می دهد که ام اس فعال تر شود. از سوی دیگر وضعیت آب و هوایی خیلی سرد و یا تغییرات ناگهانی در درجه حرارت نیز علائم ام اس را ممکن است بدتر کند. اگر شرایط زندگی و شغلی شما به صورتی است که می توانید نقل مکان کنید، مناطقی که انتخاب کنید که از نظر آب و هوایی معتدل تر هستند.
درمان ام اس با مصرف دارو
افرادی که درگیر ام اس هستند به نوعی با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند. به طور کلی یک سری داروهای تغییر دهنده سیر بیماری وجود دارد که می تواند کمک زیادی به کاهش حملات ام اس نماید. این دارو ها از آسیب رسیدن به نخاع و مغز جلوگیری می کند و به نوبه خود سبب می شود که جلوی پیشرفت معلولیت گرفته شود. یک سری داروی ام اس وجود دارد که دوزهای بالای کورتونی دارند، به طوری که سبب می شود از بروز حمله بیماری تا حد زیادی جلوگیری صورت بگیرد و از سوی دیگر زمان حمله نیز کوتاه تر می شود. در صورتی که بیماری ام اس با اسپاسم عضلانی و یا بی اختیاری ادراری روبرو باشد نیز برخی از داروها به درمان آن کمک می کند.
بیشتر بخوانید:
راهنمای جامع درمان ام اس[در طب مدرن و سنتی]
کنترل درد، ام اس را قابل تحمل تر می کند
می دانیم که ام اس می تواند با درد نیز همراه باشد. البته با دردهایی که تا به امروز احساس کرده ایم فرق دارد. این درد به واسطه دستگاه عصبی صورت می گیرد و شبیه یک نوع کشیدگی عضلانی بسیار آزار دهنده است. یک سری داروهای ضد افسردگی و ضد تشنج وجود دارد که سبب می شود فرد از این نوع درد رهایی یابد.
.jpg)
روش های معجزه بخش مدارا با بیماری ام اس
روش های دارویی به نوبه خود برای بیماری ام اس گزینه خوبی هستند، اما یک سری نکات وجود دارد که می تواند این پروسه را آسانتر کند. اول اینکه باید خود را از هر نوع تنش عصبی دور کنید. تنش های عصبی برای فردی که درگیر ام اس است بسیار مشکل ساز می شود. کسانی که به یوگا علاقه دارند می توانند از این روش استفاده کنند تا بتوانند استرس را از خود دور کنند و به آرامش روانی برسند. تمرینات مدیتیشن نیز بسیار کمک می کند.
ورزش آهسته و پیوسته
اگر بتوانید یک روتین درست برای ورزش روزانه در نظر داشته باشید، می توانید بیماری ام اس را تا حد زیادی کنترل نمایید. دقت کنید که ورزش کمک می کند تا سفتی و خستگی و سایر علائم ام اس بهبود یابد. اما باید دقت شود که فعالیت بدنی به صورت حرفه ای و افراطی نباشد. در ابتدا با ده دقیقه نرمش شروع کنید و به صورت پیوسته به سختی کار بیافزایید. دکتر شما میزان و دفعات ورزش را تعیین می کند.
بیشتر بخوانید:
میزان فلج شدن بیماران ام اس [نشانه های بیماری MS] + درمان ام اس
تغییرات در منزل برای کنترل بیماری ام اس
یک سری تغییر در خانه ایجاد کنید تا بتوانید فعالیت روزانه خود را راحت تر انجام دهید. مثلاً می توانید در داخل حمام دستگیره نصب نمایید. دستگیره ایمنی سبب می شود که تحرک برای شما آسانتر و ایمن تر شود و استرسی در این زمینه نداشته باشید. همینطور نیاز است قالیچه هایی که سبب لیز خوردن می شوند را جمع کنید. این رویکرد به تعادل شما کمک می کند.
تحرک را از خودتان دریغ نکنید
شما برای رفاقت با بیماری ام اس نباید خودتان را بازنشسته کنید! منظورمان از بازنشستگی یعنی خانه نشینی و عدم تحرک! به هرحال یک سری حرکات هستند که بدن شما هنوز هم با آنها کنار می آید. سعی کنید این روال را به طور دقیق دنبال کنید. از کفش های ارتوتیک استفاده کنید تا پایداری شما بیشتر شود و اثر گذار باشد. عصا نیز به شما کمک می کند.
نویسنده: دکتر مهدی دهقانی - متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات
آدرس مطب: تهران، بالاتر از میدان پونک، نبش کوچه نهم، پلاک 30 طبقه پنجم ، واحد 9
تلفن: 44477467
ساعت کاری:
شنبه: 16 الی 18 * برای آشنایی با سوابق علمی دکتر دهقانی کلیک کنید
سه شنبه: 16 الی 18 * برای اطلاع از راههای تماس با دکتر دهقانی کلیک کنید
چهارشنبه: 16 الی 18